Tandartszorg te duur? Neem een aanvullende verzekering

Een basisverzekering voor tandzorg vergoedt namelijk alleen chirurgische tandheelkunde en kunstgebitten. Dus zonder aanvullende verzekering voor tandzorg bepaal je namelijk bijna alle kosten. Wel verschilt de vergoedingen per zorgverzekeraar voor tandheelkunde. De meeste aanvullende tandzorgverzekeringen dekken vergoedingen tussen 250 en 750 euro. Hoger dan 750 euro? Dan komt er medische selectie door een tandarts. Je hebt dan een verklaring nodig dat je geen kroon of implantaat nodig hebt de komende jaar. In het verleden kon je eenvoudig een aanvullende verzekering voor tandzorg tot 1000 euro afsluiten. Maar dat lukt tegenwoordig eenvoudigweg niet meer. Heb je een gezond gebit? Dan is een aanvullende tandzorg-verzekering bijna altijd weggegooid geld. Maar je dient dan zelf de risico´s in te schatten.

Plaats een reactie