Minder korting op collectieve zorgverzekering

Heb je een zorgverzekering via de gemeente of het bedrijf waar je werkt of je partner? 2020 mag de korting op collectieve zorgverzekering maximaal 5 procent zijn. Een collectieve zorgverzekering is populair. Het is een samenwerking van een collectief bij een bedrijf of organisatie om korting te krijgen op zorgverzekering. Ooit was een werkgever de enige collectief waarbij korting op zorgverzekering kon krijgen. Maar inmiddels is dat anders. Er is nu een wirwar van collectieven waar je kortingen kan krijgen: denk aan studenten- en sportverenigingen etc. In 2020 wordt de korting op collectieve basisverzekering deels afgeschaft en de korting mag maximaal 5% zijn terwijl in 2019 10% was.

De collectieve verzekering schoot zijn doel voorbij. De verzekerden die zelf hun verzekeringen hadden geregeld moesten jaarlijks steeds meer bijbetalen voor de groep collectief verzekerden. Daarom heeft de rijksoverheid ingrepen en de maximale korting voor collectiviteit verzekering ingesteld. Ben je nu aangesloten bij een organisatie of bedrijf met collectieve zorgverzekering? Het kan lonen om te gaan overstappen op andere zorgverzekering. Je kunt jaarlijks tientallen tientjes besparen als je een eigen zorgverzekering afneemt.

Plaats een reactie