´Eigen risico´ in 2020 blijft hetzelfde

In 2020 blijft Eigen risico voor iedere Nederlander hetzelfde tenzij ´m zelf aanpast. Iedereen heeft verplicht een ´eigen risico´ bij zijn of haar verzekering. Hoe hoger de eigen risico, hoe lager de maandelijks zorgpremie. Eigen risico in zorgverzekering is ooit bedacht om mensen kostenbewust te maken. Dus al je denkt dat je in 2020 minder bijvoorbeeld fysiotherapie nodig hebt, dan kun je eigen risico verhogen om de maandelijks premie te verlagen. Ook hier geldt: Eigen risico voor jou! Als je een voetbalwedstrijd een rugblessure krijgt en je hebt een behandeling nodig bij een fysiotherapeut dan moet je bijbetalen, maar niet als je een chronische fysieke aandoening hebt, lees hier meer over. Gelukkig vallen niet alle kosten onder ´eigen risico´. De kraamhulp, huisarts, de verloskundige en wijkverpleger vallen niet onder ´eigen risico´.

Lees ook: Stoppen met roken? Geen eigen risico meer.

Je kunt vrijwillig voor hogere ´eigen risico´ kiezen. Je betaalt 100, 200 of hogere bedragen. Je kunt volgend jaar bijvoorbeeld maximaal 885 euro aan zorgpremie betalen als je kiest om ´Eigen risico´ te verhogen. In vergelijking met een gewone basiszorgverzekering met onaangepaste ´Eigen risico´ betaal je vele honderden euro´s minder over een jaar. Hoe hoog deze korting op zorgpremie is, verschilt per zorgverzekeraar. Dus het loont om zorgverzekering vergelijken om te kijken of verstappen naar een andere verzekeraar loont.

Plaats een reactie